izložba

ВАприл 2018

среда, 4. април

 

19 часова

Хол Центра за културу

Изложба "Предели"  

Жељко Виторовић

 

20 часова

Велика сала Центра за културу

Концерт: Живот - свита за камерни оркестар, хор и солисту


Манифестација ВАприл трећу годину представља наше талентоване суграђанке и суграђане, студенте уметничких факултета, младе уметнике који су већ у замаху стваралаштва. Представљамо оне који пишу нове странице уметничког живота у нашем граду.

 

Изложба "Предели" 

Жељко Виторовић

 

Zeljko Vitorovic.jpg

 

Жељко је рођен у Ваљеву, 1983. године. Дипломирао је на Факултету ликовних уметности у Београду, на сликарском одсеку, 2008. године у класи професора Чеде Васића. Завршио специјализацију из области сликарства на Високој школи лепих уметности у Атини, 2012. године. Члан је УЛУС-а. Имао је три самосталне и учествовао на више групних изложби и уметничких пројеката у Србији и иностранству (Белгија, Грчка, Румунија). Учествовао на пројекту GLO’ART centra u Lanakenu, Belgija, 2015. Радови му се налазе у колекцијама у Србији И иностранству. Идејни је творац више пројеката везаних за ликовну едукацију.

“Главни мотив моје уметности је људско отуђење. Оно је видљиво у људским односима, условима у којима људи раде, а такође и у функционисању слободног тржишта. Моје слике и цртежи су алегорије овог стања.”

Жељко Виторовић

 

Концерт   Живот - свита за камерни оркестар, хор и солисту

 

"Живот - свита за камерни оркестар, хор и солисту", композитора Владимира Пухалца, је вокалноинструментално дело класичног приступа народној музици старије и новије традиције у амбијенталном аранжману. Овај циклус у 4 слике говори о 4 велике теме живота - буђење (рађање), љубав, страст(страдање) и уснуће (смрт). Публика ће имати прилику да чује савремено тумачење најлепших народних песама из источне и јужне Србије, са Косова и Метохије, као и босанске севдалинке.

 

Владимир Пухалац је српски композитор млађе генерације, музички продуцент, музички педагог и кооснивач музичког правца “musicavista - vizualna muzička interpretacija”.

Рођен је у Ваљеву 1980. где је завршио основну и средњу музичку школу “Живорад Грбић” на одсеку за клавир и музичку теорију. Академске студије у области композиције и оркестрације похађа на Музичкој академији у Београду у класи проф. Рајка Максимовића, као и музичку педагогију у класи проф.др Иване Хрпке и проф.др Наде О`Брајан.

 Године 2006. наставља студије композиције и психологије на Норвешкој музичкој академији у Ослу, Универзитету у Кристијансанду и на Универзитету у Телемарку где и дипломира са звањима Мастера у области композиције и музичке педагогије, као и специјалистичких студија примењене музике. Аутор је преко 300 концерата и музичких продукција. Тренутно живи и ради у Ослу као кантор Мортенсруд цркве и

као дописни члан Норвешке асоцијације композитора. Компонује и изводи вокало-инструментална дела из области класичне, духовне и етно музике.

 

 

Марко Томић, дипломирани је музички уметник-мастер. Рођен је у Ваљеву 1984. године где је завршио основну и средњу музичку школу "Живорад Грбић" на одсеку за соло певање и хармонику. Даље усавршавање у соло певању наставља на Академији уметности у Бијељини. Од 2010. године наступа на многобројним концертима у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори и Хрватској. Први солистички концерт одржао је 2010. године у родном Ваљеву.

 

Наступају:

• Виолина 1: Павле Чанић

• Виолина 2: Софија Живић

• Виолина 3: Милена Урошевић

• Виолина 4: Бојана Вујић

• Виола: Невена Лукић

• Виолончело: Даница Крунић

• Контрабас/бас: Никола Савић

• Флаута: Мина Чкојић

• Гитара: Зоран Сиришки

• Перкусије: Миодраг Пешић

• Клавир: Владимир Пухалац

• Вокал: Марко Томић

• Хор: Градски хор Абрашевић, Ваљево


 
Podelite sa prijateljima...