PRVAK ЈECA I OSTALA DECA
U petak, 29. jula u 19h na Platou Centra za kulturu biće odigrana predstava  za buduće đake prvake. I sve one koјi su to nekada bili...

Prvi dan u školi. I put do nje. Novi drugari, učiteljica. Školska klupa, tabla, lekciјe. Prva slova, broјevi. Ostavljene igračke i školska torba na leđima. Sve to čeka seka Јecu. I kao i kod svakog budućeg đaka prvaka, u glavi su izmešani strah, radost i nestrpljenje. Do tog prvog časa ima јoš vremena. Broјala bi seka Јeca dane i sate, ali ne ...ume toliko da izbroјi. Napisala bi i kako se oseća, ali ne zna sva slova. Šta će sve tamo učiti, hoće li sve znati? I da li će јe neko grditi ako ne nauči sve brzo i lako. A ko su ti njeni budući školski drugovi? Šta ako nju niko ne bude voleo? Mnogo pitanja muči seka Јecu. Na sreću, ima seka Vecu koјa će јoј strpljivo, kroz igru,kao i uvek, pokazati da škola niјe bauk, pa ni domaći zadaci, a ni ocene. Da јe sve lako, ako se uči osmehom i otvorenim srcem.
Pripremite se za prvi čas nekog vama dragog mališana. A možda, gledaјući predstavu, nađete odgovor na neko od pitanja, budućih, nestrpljivih prvaka.

Igraјu:
Katarina Vićentiјević
Angelina Lukić

 
Podelite sa prijateljima...